Ik ben aangesloten bij Beroepsorganisatie Adiona. Voor klachten kunt u hier terecht.

Werkwijze

Na het eerste contact stuur ik u een intakeformulier toe waarna een oriëntatiegesprek volgt. 

 

Samen beoordelen we of het klikt en of er sprake is van wederzijds vertrouwen tussen u, uw kind en mij. Zo’n oriëntatiegesprek duurt ongeveer een uur waarin we verdere afspraken maken. Hierna ga ik met uw kind aan de slag. Meestal zijn 3 tot 5 sessies voldoende.

Kinderen zijn open en leergierig. Ze voelen zich snel bij mij op hun gemak. Ik geef ze de ruimte, observeer en bied vervolgens activiteiten aan die hen uitdagen. Kinderen durven dan met zichzelf en hun emoties te komen op het moment dat het voor hen goed voelt. Ik luister en praat met uw kind en maak creatief, speels en intuïtief gebruik van verschillende technieken, methodes en werkvormen. Zo leer ik uw kind beter met emoties om te gaan en de eigen kracht, talenten en vaardigheden (her)ontdekken. 

Belangrijk is dat uw kind openstaat voor de begeleiding.

Ik volg een systemische aanpak (zie interview homepagina). Elk kind heeft een eigen leefsysteem. Dit systeem omvat het gezin en de familie, de school, de wijk en eventuele clubs.

Het mobiel zijn houdt voor mij in dat:

-ik in overleg met u mijn praktijk verlaat voor observaties of coaching bij u thuis en/of op school en

-mijn praktijkruimte weliswaar in Rotterdam is maar ik niet aan deze stad gebonden ben.

Een coaching-sessie duurt meestal een uur. In principe is alles wat er in een coaching gebeurt vertrouwelijk.

Het doel van coaching is dat het kind zich ontwikkelt tot een zelfverzekerd en sociaal individu, dat zijn talenten optimaal kan ontplooien. Aan het eind van een traject en indien gewenst tussentijds is er een gesprek met u en uw kind.

Wanneer ik denk onvoldoende expertise in huis te hebben om uw kind te kunnen helpen, adviseer ik u tijdig om andere wegen in te slaan.

Het kan ook zijn dat u als ouder of grootouder een hulpvraag heeft en gecoacht wilt worden met een kindgerichte vraag.

Dan kunt u ook bij mij terecht. Ik ga u dan helpen in uw eigen kracht te komen en ondersteunen in uw (groot)ouderrol.